sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Mitä sitten, kun joku huomaa?

Huhhuh, mikä viikonloppu. Mökkiviikonloppu ehottomasti niiin huipussa seurassa, että harmittaa, kun se loppui. Mutta aika aikaansa kutakin, niinkuin äitini tapaa sanoa. Äidistä päästäänkin hienolla aasin sillalla mökkeilyn syyhyn! Tuo vitsikäs hahmo, joka minua on katsellut yli 21 vuotta, on katsellut maailmaa 50 vuotta. Huhhuh, miten vanha tyyppi! Iskäkin onnitteli äitiä: "Mittarissa on jo mummuikä!" En tiedä pitäiskö tämä tulkita vinkkinä.

Meitä oli siellä siis mummu, tätejä, serkkuja ja niitten puoliskoja sekä perhetuttuja. En ollut nähnyt kaikkia ihmisistä aikoihin eivätkä hekään siis minua. Jos nyt mietitään, että 168 senttiä pitkästä kropasta lähtee massaa sellainen reilu 20 kiloa, niin kyllähän se väkisin näkyy. Ja eikös se oli vähän se ideakin, että se näkyy. Ja tuntuu tietenkin. Täytyy myöntää, että kai se suurin motivoija on itsellä se ulkonäkö. Kuka tahansa näyttää paremmalta normaalipainoisena kuin valaan kokoisena. Eikä se mikään salaisuus ole.

Kaikkihan haluavat onnistua ja pystyä olemaan ylpeitä itsestään. Se kuuluu siihen, että ollaan ihmisiä. Kukaan ei halua pettyä itseensä tai tuottaa pettymystä jollekulle toiselle, joka on odottanut onnistumista. Itsehän en hirveästi huudellut, kun tein ensimmäisen päätöksen pienentyä. En halunnut kenenkään tietävän, jos epäonnistuisin. En voi vielä sanoa onnistuneeni, mutta en kyllä ole täysin epäonnistunutkaan. Tulokset tulevat hitaasti, mutta osaan jo olla luottavainen, että niitä tulee. Ja tiedän, että niitä on tullut.

Olen kuullut monenlaisia kommentteja, joista yleisin taitaa olla "Ootpa nää laihtunu!". Toiset on ollu varovaisempia ja kysyneet "Ootko laihtunu?". Oma lempparini on kuitenkin: "Sun naama on pienentyny niin paljon, että sun korvat näyttää isommilta!" :D On ihan hyvä ja mukava, että muutos huomataan, vaikkei sitä itse aina huomaa tai tajua. On myös ihan kivaa, kun joku sanoo hoksauksensa ääneen! MUTTA mää en osaa ollenkaa suhtautua noihin kommentteihin!

Oon miettiny, että mitä niihin kuuluu vastata! "Kiitos" ? "Joo, oon laihtunu 20 kiloo, näkyykö se?" ? "No joo, innostuin jumppaileen vähän." ? Oon tähän asti kuitannut kaiken olan kohautuksilla tai puheenaiheen vaihdolla. Tavallaan typerää, mutta toistaiseksi en ole keksinyt parempaakaan.

Tätä oon miettiny viimeaikoina aika paljon, kun kommentoinnin määrä on lisääntyny hurjasti. Mitä niihin kommentteihin pitäis vastata?

-Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti