lauantai 22. helmikuuta 2014

R niinkuin rahka ja raejuusto

"Miten pitkäks aikaa sää aattelit noita rahkoja kerralla ostaa?" Näin kysyi äitini eilen kaupassa, kun lastasin kärryyn 13 purkkia rahkaa. Omistan niin mageen mamman, että sain ekan ruokasatsin täyssponssattuna! Kelpas! Ja tällä hetkellä on jääkaappi ja pakkanen niin täynnä evästä, että ei oo kyllä ikinä ollu tässä kämpässä näin paljon ruokaa. 

Yleensä en kirjottele kauppalistoja vaan lasken, montako asiaa pitää ostaa ja sitten muistan kyllä. Ainakin melkein aina. Yleensä kauppa-asioita on  maksimissaan 10, joten muistaminen ei käy ylitsepääsemättömäksi ja sormilla voi auttaa laskemista. Eilen, kun sormia piti lähteä laskemaan kolmatta kertaa, tulin siihen tulokseen, että nyt tarvitaan kynä ja paperia. Raapustin siis kauppalistan, joka näytti tältä:


En tiedä, moniko yllättyy, että paperille kirjoitettu lista oli kadonnut siinä vaiheessa, kun pääsin kauppaan asti. Onneksi olin kuvannut sen puhelimeen! Nää nykyajan kameralliset ja muilla tavoin älykkäät puhelimet on kyllä monessa mielessä todella käteviä :D No, kaupassa käynti sujui melko nopeasti. Käytin härskisti hyväkseni äiskän sponssausta ja rahkan ja raejuuston lisäksi hamstrasin reilusti naudan jauhelihaa ja kanaa. Ne voi hyvin pakastaa! Toinen jättimäinen menoerä oli kaikki lisäravinteet. Niihin pelkästään meni varmaan sellainen pyöreä 100 euroa. Melkein pahaa tekee äitin puolesta, mutta itseppä tarjoutui!

Kun viimein sain ruoka säkit raahattua tänne pieneen yksiööni, tuntui, että koko koti on täynnä ruokaa! Pakasteet heitin heti pakkaseen, mutta muut appeet latasin pikkuruiselle ruokapyödälleni:

Näillä pärjään ekan viikon!

Onneksi olen kauhean järjestelmällinen ihminen ja päätin heti aloittaa preppailun. Säädin jauhelihat paistettuina oikean kokoisiksi annoksiksi ja pakastin. (Oikeasti vihaan ruuanlaittoa ja haluan sen mahdollisimman äkkiä pois huolesta.) Kaksi 700 g:n jauhelihapakettia riitti 14 annokseksi, vaikka nyt kyllä täytyy myöntää, että gramman heittoja tuli sen takia, että lihaa oli toisessa paketissa vain 693 g!! No se ei ehkä kauheasti kuitenkaan haittaa. Eihän tuo vaakakaan oo mikään absoluuttinen. Ja tämä pikkukemisti kärsi kyllä, kun ei ollutkaan 0,1 mg:n tarkkuudella punnaavaa analyysivaakaa vaan ainoastaan gramman tarkkuuksinen keittiövaaka! No lihat löysivät tiensä pakkaseen, vaikkei punnitustulokset olleetkaan labratasolla.

Siinä ne odottelee pakkaseen päätymistä. Ja syömistä!
Tänään aion tehdä saman homman kanojen kanssa! Mutta sitä ennen pitää tehdä vielä muita juttuja eli kulkeutua hallille tsekkaamaan vieläkö pesistä osataan pelata ilman mua. Vielä hetken kuitenkin nautin näistä viimesistä herkuista ennen rahkakuuria!

En oikein ymmärrä, miksei näitä löydy tuolta ruokavaliosta! Tää on monipuolinen salmiakkihedelmälakusuklaa-ateria!
No jätän irttarit ja muutki herkut ihan mielellään, jos se lupaa mulle pienemmän masun! ;)

-Anna




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti